Som en bransch- och affärsorienterad partner fungerar vi både som leverantör och konsult. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar till våra kunder där vår kärnverksamhet framförallt riktar sig till fordonsindustrin. Med ett kompakt byggsätt, i kombination med en extremt bra miljötålighet, är våra produkter synnerligen väl anpassade efter de höga krav som ställs. Det gäller såväl för standardfordon som för påbyggnationer och anpassningar såsom ambulanser, polis- och brandbilar, samt handikapps- och yrkesfordon. Vi levererar också produkter till industri- och militärapplikationer.

Utryckningsfordon

Dagens ambulanser, brandbilar och polisfordon är utrustade med mycket teknik. Men eftersom deras utryckningar inte kan planeras, och fordonen utsätts för hög belastning, medför det en stor utmaning för fordonens strömtillförsel. Den höga energikonsumtionen kräver pålitliga och flexibla system som alltid fungerar när det är bråttom. För att möta de höga kraven har vi utvecklat skräddarsydda batteriladdare för respektive typ av fordon, baserat på toppmodern teknologi.

Fordon med hög energikonsumtion kräver pålitliga och flexibla system som alltid fungerar.

Lastbilar och bussar

Antalet elektroniska komponenter i lastbilar och bussar ökar hela tiden och med avancerad teknik krävs naturligtvis också mycket ström. Dessvärre påverkar den här behovskedjan batterierna på ett negativt sätt. Bra laddningsrutiner har därför numera blivit en kravspecifikation, vilket gjort att vi tagit fram batteriladdare som möter fordonsindustrins standardkrav. Våra laddare är kraftfulla, kompakta och vattentäta och de garanterar en ständig tillgänglighet, även under mycket svåra förhållanden.

En bra laddningsrutin är numera ett krav inom fordonsindustrin.

Arbetsfordon & elbilar

Särskilda typer av arbetsfordon har ofta en komplicerad installationsbas som behöver kompakta och integrerade batteriladdare. Vi har lång erfarenhet att utveckla just den typen av laddare som krävs, vilket gör att vi också ofta används som konsulter under utvecklingsprojekt. Detsamma gäller för elbilsbranschen – våra batteriladdare fungerar väl i dessa fordonstyper och används idag runt om i hela världen.

Arbetsfordon har ofta en komplicerad installationsbas och behöver kompakta och integrerade laddare.

Modulärt Litiumjonsystem med LIONBRIX moduler

Micropower Automtotive’s modulära Litiumjonbatteri, BRIX, är marknadens mest versitila Litiumjonsystem. 

Tack vare egen fabrik med tillverkning av både batteriladdare och batterimoduler kan vi som enda bolag på marknaden erbjuda ett komplett Litiumjonsystem med perfekt synergi.

Hela systemet är skalbart från 24V och 45Ah till 800V och 1000Ah+. 

 

LIONBRIX-systemet lämpar sig utmärkt för mobila applikationer, både för framdrift och som stand-alone kraftkälla för t.ex. kylaggregat och lyftkranar. 

 

BRIX Automotive produktblad

Typinstallation av ett 24V 300Ah LIONBRIX-system i ett kompakt utförande, 7.7kWh / 58kg

Försäljning

Magnus Håkansson

Marknad- och Försäljningschef

+46(0)470 727 496

E-post till kontaktperson >

Webbsida >

André Hägglund

Teknisk Säljare

+46(0)470 727 499

E-post till kontaktperson >

Webbsida >

Teknisk Support & Order

Håkan Sevén

Teknisk Support

+46(0)470 727 497

E-post till kontaktperson >

Webbsida >

Andreas Hermansson

Order

+46(0)470 727 463

E-post till kontaktperson >

Webbsida >